Moderne Werkplek

Altijd en overal werken op een apparaat naar keuze. Tegenwoordig is het altijd en overal kunnen werken op een apparaat naar keuze steeds belangrijker voor medewerkers en bedrijven. De Moderne Werkplek is gebaseerd op de ‘Cloud First’ strategie die dit mogelijk maakt en biedt een veilige, snelle en efficiënte werkomgeving die perfect aansluit bij uw bedrijf.

De Moderne Werkplek

Medewerkers willen steeds meer flexibiliteit wat betreft de plek waar ze werken, de tijdstippen waarop ze werken en dit bij voorkeur vanaf een modern, mobiel én snel apparaat. Dit brengt voor ondernemers en managers een uitdaging met zich mee omdat ze dit op een veilige manier moeten kunnen faciliteren. Waar men vroeger alleen vanaf kantoor aan het werk was vanaf een vaste werkplek en programma’s en bestanden op een server benaderde, werkt men tegenwoordig steeds meer thuis vanaf een mobiel apparaat en benadert men programma’s en bestanden vanuit de cloud. Informatie in de vorm van tekst, video en audio: “anytime, anyplace, anywhere”.

Transitie naar de Cloud

Het werken vanuit de cloud middels een Moderne Werkplek vereist een transitie naar de cloud. Bedrijven die nu al gebruik maken van online services en line of business applicaties (Software as a Service, SaaS) maken deze overstap vaak makkelijker omdat zij bewust of onbewust al in de cloud werken. Hierdoor is er voor elk bedrijf een passende Moderne Werkplek!

In deze brochure informeren wij u hoe die Moderne Werkplek er voor uw organisatie uit kan gaan zien en wat de toegevoegde waarde is voor uw organisatie en dus uw medewerkers. Want rendementsstijging middels slimme ICT: dat is niet alleen modern en van deze tijd. Dat realiseren wij al een langere tijd voor onze relaties.

Opkomende trends

Uit recent onderzoek is gebleken dat 71% van de medewerkers nu minimaal één dag per week en 53% minimaal de helft van de week op afstand werken. Dat betekent dat organisaties hun kantoorruimte moeten herzien om aan te laten sluiten bij de medewerkers waarbij werken op afstand het absolute sleutelwoord is en waar de kantoorruimte deels als sociale ontmoetingsplaats ingezet zal worden.

De moderne werknemer is op zoek naar een betere en meer optimale balans tussen werk en privé. Men kijkt hier naar de voordelen die van positieve invloed zijn op hun welzijn. De werkzoekenden van nu geven zelfs aan dat het faciliteren van een goede werk-privé balans van grote invloed is bij de keuze van werkgever.

Kunstmatige intelligentie

Daarnaast wil de moderne medewerker meer efficiënter werken. Kunstmatige intelligentie versnelt deze trend door processen hier op te laten aansluiten. Zo kunnen bijvoorbeeld virtuele assistenten locaties en afspraken boeken, agenda's synchroniseren, notities maken, acties toewijzen en vervolgbijeenkomsten opzetten. Door deze ontwikkeling is het makkelijker om contact te maken en als team samen te werken, en daarmee een hogere productiviteit mogelijk te maken dat direct bijdraagt aan de eerder genoemde rendementsstijging.

Naar schatting zullen tegen 2025 bijna 1 miljard gebruikers vertrouwen op door kunstmatige intelligentie aangedreven assistenten. Ze helpen ons sneller beslissingen te nemen, de operationele efficiëntie te verbeteren én kosten te verlagen.

Werk wordt meer en meer  ‘wat we doen’ in plaats van ‘een plek waar we naar toe gaan’. Mobiliteit wordt steeds belangrijker en dit zal ook blijken uit het gebruik van de werkruimte:
werk is namelijk niet een locatie.

Kortom, de Moderne Werkplek sluit perfect aan bij de trends die we op dit moment én voor de komende jaren zien. Door gebruik te maken van flexibele en schaalbare public cloud services beweegt de Moderne Werkplek mee met de marktontwikkelingen en is deze klaar voor het gebruik van moderne technieken.

Gebouwd op bewezen technologie

De Moderne Werkplek is gebouwd op proven technology oftewel bewezen techniek. De Microsoft public cloud bestaat al meer dan een decennium. Vanaf het begin zet NLcom de Microsoft public cloud in voor e-mail en zien we dat er steeds minder bedrijven (groot en klein) hun e-mail op een traditionele lokale Exchange Server gebruiken. De eerdergenoemde voordelen van hoge beschikbaarheid en schaalbaarheid tegen een laag maandbedrag per gebruiker zijn heel aantrekkelijk en hebben veel organisaties die overstap laten maken.

Aan de Moderne Werkplek is onlosmakelijk een persoonlijke Microsoft 365 licentie verbonden die reeds voorziet in productiviteits-applicaties, services voor online én offline gebruik. Denk hierbij aan applicaties als SharePoint, Exchange, Teams en de Office suite. SaaS applicaties die u al in uw bezit heeft kunnen we integreren in de Moderne Werkplek.

Uw useraccount staat niet meer op een lokale server binnen uw bedrijf maar in de Microsoft cloud wat de mogelijkheid biedt om het account centraal te beheren maar ook om uw apparaten veiligheid technisch goed te kunnen beheren. Standaard inbegrepen is de Microsoft Enterprise Mobility en Security suite die u verzekert van een hoge standaard van beveiliging.

Als uw bedrijf nog gebruik maakt van client-server applicaties waarvoor geen SaaS variant beschikbaar is, dan kunnen we deze applicaties 'oppakken en verplaatsen' naar de Virtual Desktop Services binnen Microsoft Azure. U en uw collega’s starten de applicaties vervolgens eenvoudig vanaf uw werkplek: er is geen verschil met andere applicaties die u gebruikt. Het verschil is er in gebruikersgemak en het opzetten van niet-stabiele of mogelijke onveilige VPN verbindingen is niet meer nodig. Oftewel: optimaal veilig gebruik maken van de applicaties middels een naadloze transitie.

Voordelen van de Moderne Werkplek

De Moderne Werkplek kent alleen maar voordelen ten opzichte van de traditionele werkplekken. Hieronder een aantal van de voordelen:

  • verhoogde productiviteit;
  • uitermate schaalbaar met voorspelbare kosten;
  • modern communiceren in tekst, audio en video;
  • hoge beschikbaarheid, cloud services zoals Microsoft 365 en Azure zijn hoog redundant en beschikbaar;
  • locatie onafhankelijk werken: “anytime, anyplace, anywhere”;
  • efficiënt samenwerken met functionaliteiten als co-editing;
  • kostenbesparing op hardware en onderhoud daarvan;
  • veilig en up-to-date werken, controle op data;
  • software is steeds up-to-date;
  • en dit alles gebaseerd op: bewezen technologie

Cloud First samengevat

De NLcom Moderne Werkplek is gebaseerd op “Cloud first” strategie omdat het niet alleen een slimme keuze is maar voor ook omdat de digitale samenwerking voor bedrijven steeds belangrijker wordt. In de ideale situatie kunt u volledig werken met de Moderne Werkplek waarin uw SaaS applicaties geïntegreerd worden.

Als client-server applicaties aanwezig zijn dan pakken we die op en verplaatsen we deze naar Microsoft Azure om ze via de Moderne Werkplek beschikbaar te stellen aan de eindgebruiker. In beide voorgenoemde scenario’s draait u volledig in de public cloud: productief, schaalbaar en voorspelbaar.

Verandering gaat niet over technologie maar gaat over mensen en de Moderne Werkplek gaat het werken productiever, efficiënter en leuker maken. De afgelopen jaren is gebruik van cloud gerelateerde diensten in een enorm tempo toegenomen en NLcom laat organisaties profiteren van de opgedane kennis, kunde en ervaring. Daarom begrijpen we ondernemers en managers  maar al te goed met hun uitdagingen: slimme ontzorging tegen voorspelbare kosten.   

Benieuwd naar de Moderne Werkplek? Neem dan contact met ons op.