Crimineel duikt op coronacrisis


Hackers proberen massaal een slaatje te slaan uit de problemen rondom het coronavirus. Online werken betekent meer e-mailverkeer, vaker inloggen op de systemen van het werk, kortom meer digitaal verkeer en daardoor ook meer kansen voor cybercriminelen. Veiligheidsexperts waarschuwen voor aanvallen op bedrijven die zijn overgeschakeld op thuiswerk. Computercriminelen proberen thuiswerkers hun wachtwoorden te ontfutselen. Er wordt bewust gezocht naar zwakke plekken die zijn ontstaan nu veel medewerkers op afstand werken en daarnaast is het nu makkelijker te infiltreren bij bedrijven. Extra alertheid is dus geboden. 

Hoe kan NLcom u helpen om de kans op een eventuele hackpoging te minimaliseren?  

1 - Maak gebruik van de NLcom Managed Services.  

Daarmee zorgt u ervoor dat zowel de kantoorsystemen maar ook de werkplekken van de gebruikers thuis altijd voorzien zijn van monitoring software, Anti-Virus software, Anti-Malware software, actuele beveiligingsupdates voor zowel Windows als 3th party programmatuur. NLcom Managed Services is één van de twee belangrijkste pijlers op dit moment om uw systeem te beschermen. 

Meer informatie.

2 - Maak gebruik van Exchange Advanced Threat Protection.   

Hiermee zorgt u al voor € 1,69 per gebruiker per maand dat onveilige bestanden niet meer geopend kunnen worden, alleen e-mails met veilige links aangeklikt kunnen worden, er geen e-mails namens uw organisatie gestuurd kunnen worden (Anti-spoofing) én u gaat gebruik maken van antiphishing-functies. Normaal gesproken is alertheid van medewerkers hier een belangrijke factor, met Exchange Advanced Threat Protection zorgt Microsoft hier automatisch voor. 

Meer informatie.

Zie voor meer informatie onderstaande actuele nieuwsberichten over cybercrime in de coronacrisis:  

Een veilige omgeving is altijd belangrijk maar nu helemaal een absolute must!  

NLcom adviseert u gebruik te maken van beide opties, wij richten dit graag voor u in. Neem voor meer informatie contact op met de afdeling verkoop via sales@nlcom.nl, ze adviseren u graag verder. 

NLcom schreef deze blog op 30.03.2020.