BitLocker Drive Encryption

Elk bedrijf heeft belangrijke data, deze data wilt u natuurlijk op de computer houden en mag vooral niet op straat komen te liggen. Digitaal is er waarschijnlijk al veel ingericht met een firewall, logins, antivirus en een centrale opslag van de data. Wat nou als er een laptop zoek raakt of een inbreker een computer steelt? Er zal altijd wel iets van gevoelige data in e-mails en notities staan. Desbetreffende medewerker zal vast nog in een systeem of website zijn ingelogd of de logingegevens hebben opgeslagen in de browser.

Hoe zorgen we er voor dat een kwaadwillende niets met een computer of laptop kan? Dit kan met een stukje software genaamd BitLocker Drive Encryption.

BitLocker is de meest up-to-date encryptietool van en voor Microsoft Windows. BitLocker versleuteld volledige schijven om data zo veilig mogelijk te bewaren. Bitlocker is van toepassing op computers met minimaal Windows 8.1 Pro maar wij adviseren minimaal Windows 10 te gebruiken.

Wanneer de harde schijf met data in verkeerde handen komt kan de kwaadwillende hier vervolgens helemaal niets mee. De configuratie van BitLocker bieden we tegenwoordig standaard aan bij nieuwe systemen maar Nlcom komt natuurlijk ook graag bij u op locatie om de reeds actieve systemen in te richten.

Recovery USB

BitLocker zet als het ware een slot op de harde schijf van de computer. Dit slot op de harde kan alleen geopend worden met de Recovery Key. Deze Recovery Key dient dus veilig opgeborgen te worden. Om de Recovery Key fysiek veilig op te kunnen bergen plaatsen we elke Recovery Key op een aparte USB stick, de Recovery USB.