Software engineer


Wij zoeken jou!

Vanwege onze groei zijn wij per direct op zoek naar een enthousiaste, klantgerichte Software engineer voor ons ontwikkelteam. Als ontwikkelaar ontwerp, ontwikkel en onderhoud je (maatwerk) programmatuur voor onze klanten. Je denkt graag mee over een functioneel en technisch ontwerp, de groei en ontwikkeling van een applicatie en draagt zorg voor een goede implementatie. 

Wil jij een uitdagende baan in een ambitieus en groeiende organisatie dat je met jouw creativiteit, inzet en initiatief tot nog grotere hoogten kunt laten groeien? Dan is deze vacature echt iets voor jou!

Dit ben jij

Als Software engineer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, ontwerpen en implementeren van applicatiearchitecturen en softwareoplossingen. Je werkt vooral aan nieuwe softwareproducten, en daarnaast pleeg je ook onderhoud en doorontwikkeling op bestaande software. 
NLcom ontwikkelt in opdracht van toonaangevende organisaties en met behulp van actuele gereedschappen software zoals webapplicaties en apps. Als ervaren ontwikkelaar kun je omgaan met de technieken die we inzetten en je verder bekwamen in het gebruik hiervan. Naast het ontwikkelen van software ben je ook een sparringpartner voor onze klanten en ons team. Deze functie is zeker de next step!

Je bent dan ook iemand die samen prestaties wil en kan leveren, iemand die proactief handelt en iemand die eigenzinnig is én zijn mening geeft. De hoge kwaliteit van onze dienstverlening bereiken we door optimaal aandacht te schenken aan onze medewerkers en een klimaat te creëren waarin je je thuis voelt én waarin je alle kansen krijgt om mee te groeien en te bouwen. Wij vinden persoonlijke ontwikkeling dan ook erg belangrijk binnen NLcom en investeren daarom hier graag in. Hierbij kun je denken aan trainingen, uitwisseling van ervaringen en kennis met je collega's. Kom jij ons team versterken?

 

Wat heeft NLcom jou te bieden volgens onze collega’s?

"De mate van vrijheid en vertrouwen om je eigen ding te doen is zo groot. In mijn functie heb ik volop kansen om te blijven groeien en ontwikkelen."

"Dat er binnen het team een goede balans is tussen hard werken en gezelligheid mag duidelijk zijn."

"Het hechte team (familiegevoel) maakt het zo leuk om hier te werken. Elke ochtend haal ik het eerste rondje koffie voor het team, dat is altijd een gezellig momentje om de dag te starten."

"Als er gewerkt moet worden, dan kan ik op ze rekenen. Maar is het even rustiger, dan vliegen de grappen de afdeling over"

"De vrijdagmiddagborrel is een vast ritueel geworden, dat is écht zo tof hier!"

Samengevat

Wij bieden een team aan van enthousiaste, gedreven collega’s waar collegiale ondersteuning, samenwerking en een informele manier van werken uiterst belangrijk zijn. Een goede werksfeer, open cultuur en een fantastisch kantoor waar het ‘ons’ gevoel hoog staat. Je komt dus in een ‘warm’ bad terecht!

Dit bieden we je aan

Bij NLcom vinden we de balans tussen inspanning en ontspanning zeer belangrijk. Zo kun je je een rustmoment pakken met een potje tafelvoetbal of chillen op onze relax poef. Even je hoofd leegmaken en je daarna weer met nieuwe energie op je dagtaken storten. En uiteraard is dat niet alles.

 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een marktconform         salaris, telefoonvergoeding, laptop, fitnessregeling en fietsregeling; 

 • Een uitdagende en afwisselende functie in een groeiende organisatie, met ambitieuze collega’s en een grote diversiteit aan relaties; 

 • Een goede pensioenregeling; 

 • Thuiswerken (deels) is mogelijk; 

 • Een baan waar persoonlijke ontwikkeling en groei centraal staan; 

 • Reiskostenvergoeding;

 • Collectieve bonusregeling;  

 • Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, door invulling te geven aan je ambities middels trainingen en cursussen; 

 • Een werkomgeving waar voldoende activiteiten georganiseerd worden, waarbij deels ook de eventuele partners welkom zijn;

 • Dat je deel uitmaakt van een leuk en professioneel team waarbij we allemaal dezelfde doelen nastreven en waarbij de fun-factor absoluut niet zal ontbreken.

 

Dit zijn wij

Met haar team van 35+ professionals bedient NLcom de grootzakelijke- en enterprise markt met oplossingen zoals portalen, apps, koppelingen ten behoeve van systeem- of data integratie, zoektechnologie en maatwerkprojecten. De behoefte van de klant is hierin bepalend en NLcom kiest vanuit deze behoefte de juiste oplossing: technologie van marktleiders of een minder bekend maar beter passend alternatief.

NLcom - Slim in ICT is een gezonde onderneming met kantoor in Maastricht en is al ruim 23 jaar succesvol actief. Met een ervaren, kundige en klantvriendelijke servicedesk bedient NLcom organisaties uit diverse branches.

Zo identificeert zich een NLcom-mer!

Menselijkheid & persoonlijkheid - samenwerking - integriteit - informeel, vriendschappen - relaxte sfeer - flexibiliteit - je kunt zijn wie je bent - respect voor elkaar – gezelligheid - elkaar iets gunnen - diversiteit wordt omarmd - gelijkwaardigheid - geen hiërarchie - kansen voor ontwikkeling (persoonlijk en zakelijk) - open en eerlijk - vrijheid - afspraak = afspraak - kracht van het collectief – synergie - drive.

 

Dit vragen wij

 • Je hebt een afgeronde opleiding op HBO -niveau (of hoger, of soortgelijk);

 • Ervaring met software in de gezondheidszorg is een pré.

 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;

 • Je bent klantgericht en hebt een probleemoplossende werkhouding;

 • Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en geen ‘negen tot vijf’ mentaliteit;

 • Je hebt kennis met betrekking tot het ontwikkelen van hedendaagse zakelijke (web)applicaties;

 • Ervaring op medior of senior niveau is een pré;

 • Kennis van talen, frameworks en technieken van enterprise klasse zoals Python, Spring en meer;

 • Wij werken o.a. met Java, Spring, MuleSoft ESB, Angular, Vue, ElasticSearch, Python, NodeJS, Atlassian tooling (Confluence, Jira), Azure, Kubernetes en meer. Ben je hiermee (ten dele) bekend? Dan is dat een pré;

 • Ervaring in open source software en/ of open standaarden is een pré;

 • Nieuwsgierig en leergierig naar de nieuwe ontwikkelingen;

 • Je hebt een constructieve houding: als iets beter kan, kom je met voorstellen/ideeën en ga je hier zelf ook proactief mee om;

 • Sterke analytische vaardigheden;

 • Zelfstandig om kunnen gaan met vrijheid;

 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B.


Hoe verder?

We kijken uit naar jouw sollicitatie en zijn nieuwsgierig naar jouw drijfveren. Een motivatie en cv zijn daarom van harte welkom!

Heb je aanvullende vragen? Neem dan contact op met Robin Diederen te bereiken via +31 (0)43-350 01 90. Ben je geïnteresseerd? Ga naar werkenbij.nlcom.nl en solliciteer direct! Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.