Microsoft 365 Management

Elke geautomatiseerde omgeving heeft te maken met veranderingen. Dit geldt zowel voor een fysieke server omgeving als een Cloud omgeving bij Microsoft. Bij het opleveren van de Microsoft Cloud omgeving staat alles netjes ingesteld en is alles naar wens. Men gaat aan de slag en er gebeurt van alles: inloggen, gebruik maken van bestanden, delen van bestanden met derden, een nieuw Team aanmaken en voor dit alles is een licentie aangeschaft en een back-up ingericht. Om in controle te blijven van de data, beveiliging en kosten voeren wij, NLcom, periodiek beheer uit op de Microsoft 365 omgeving.

Met Microsoft 365 Management zorgen wij ervoor dat uw Cloud omgeving bij Microsoft goed en bekwaam beheerd wordt. We kijken hierbij naar verschillende zaken als licenties, users, back-ups, Exchange- en SharePoint instellingen om ongewenste situaties en onnodige kosten te voorkomen. Zo kijken we bijvoorbeeld of het aantal users en licenties nog wel in lijn zijn met de praktijk en of er geen ongewenste SharePoint mappen met externen gedeeld worden, dit alles om de gewenste veiligheid en privacy te waarborgen.

Afhankelijk van het gebruik van de Microsoft 365 Cloud services en complexiteit is er voor elke organisatie behoefte aan een ander pakket. Hoe meer services er gekoppeld zijn aan de Cloud omgeving des te meer er veranderd en des te meer er gemanaged dient te worden.

In onderstaand overzicht staan de verschillende componenten van de Microsoft 365 Management pakketten:

Basic Standard Premium
✓ Portal ✓ Portal ✓ Portal
✓ Exchange Online ✓ Exchange Online ✓ Exchange Online
✓ Security Basic ✓ Security Basic ✓ Security Basic
✓ Back-up ✓ Back-up ✓ Back-up
SharePoint Online ✓ SharePoint Online ✓ SharePoint Online
Teams ✓ Teams ✓ Teams
OneDrive ✓ OneDrive ✓ OneDrive
M365 Apps & Applicaties M365 Apps & Applicaties ✓ M365 Apps & Applicaties
Security extra Security extra ✓ Security extra
Azure functies Azure functies ✓ Azure functies

Basic

Het Basic pakket is een laagdrempelige dienst waarmee NLcom de basis van de Microsoft 365 Cloud omgeving beheert. De engineer beheert en optimaliseert basale onderdelen als algemene instellingen, e-mail instellingen, default security beleid en back-up. Tijdens dit moment zal samen met de contactpersoon gekeken worden naar beleid, licenties, actieve users en veranderingen van Microsoft die van toepassing zijn. Op meerdere vlakken van de Microsoft 365 Cloud omgeving zal de engineer adviezen uitbrengen en verbeteringen doorvoeren binnen de Microsoft 365 Cloud omgeving.

Standard

Het Standard pakket is voor bedrijven die naast e-mail via Exchange Online ook gebruik maken van diensten als SharePoint Online, Teams en OneDrive. Deze services worden naast de basale onderdelen als security en e-mail ook door de engineer beheerd en geoptimaliseerd. Het managen van deze services zorgt ervoor dat er kritisch wordt gekeken naar zaken als externe toegang, interne rechten, governance / beleid en voorkomt een wildgroei binnen de Microsoft 365 Cloud omgeving.

Premium

Het Premium pakket stelt NLcom in staat om de Microsoft 365 Cloud omgeving optimaal te managen om ongewenste situaties te voorkomen. Naast de instellingen en security van e-mail en data is er ook focus voor de Microsoft Office applicaties, uitgebreide security features en actieve Azure functies.