Office & Cloud Services Engineer


NLcom is een gezonde succesvolle onderneming in Maastricht en dit jaar vieren we ons 25-jarig bestaan. Met ons team van 40+ professionals helpen we organisaties om hun werk sneller, beter en efficiënter te doen. Door netwerken en databeheer optimaal in te richten. Door systeemintegratie. Door slimme digitale tools te selecteren én te implementeren binnen bestaande of nieuwe omgevingen. Wat ons typeert in onze dienstverlening is de hoge mate van betrokkenheid en de no- nonsense aanpak bij onze klanten als ook intern. We zijn een platte organisatie met korte lijnen waardoor we heel flexibel zijn en snel schakelen. Samenwerken en zorgdragen dat projecten bij onze klanten voorzien worden van slimme toepassingen; daar worden wij blij van!

Vanwege onze groei zijn wij per direct op zoek naar een Office & Cloud Services Engineer (niveau: medior of senior). Ben jij een ambitieuze engineer voor office & cloud oplossingen? Iemand die door veel variatie in klanten en werk positieve energie krijgt? En die niets liever doet dan installeren-, beschikbaar stellen - en opleveren van hard- en software, het troubleshooten van problemen en mee wil draaien in projecten? Maar ook iemand die geboden oplossingen de juiste toegevoegde waarde kan laten zijn? Je wilt werken binnen een dynamische organisatie in Maastricht en je bent toe aan een nieuwe stap binnen jouw carrière. Als jij de nodige ervaring meebrengt op het gebied van IT- infrastructuren, de oplossingen in de Microsoft 365 stack én waarbij de Moderne Werkplek ook voor jou een ingeburgerd begrip is, dan is deze vacature echt iets voor jou en zoeken wij jou!

Office & Cloud Services Engineer (40 uur p/w)

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die onderdeel wil zijn van een team professionals. Samen met je team ben jij verantwoordelijk voor het operationeel houden – en uitbreiden van de ICT-infrastructuur bij onze klanten. Je staat klanten professioneel te woord, je adviseert klanten op het gebied van informatiemanagement, het (her)inrichten van Microsoft 365 omgevingen inclusief Sharepoint /OneDrive de informatieverwerking te stroomlijnen en slimmer en efficiënter te maken. Door middel van een inventarisatie en analyse bij de klant adviseer jij een passende oplossing die aansluit bij de doelstelling van de organisatie. Jouw expertise draagt bij aan een succesvolle transformatie naar de moderne werkplek. Je hebt een belangrijke adviserende rol als de verbindende factor tussen de klant en techniek.

Daarnaast ondersteun je onze Servicedesk Engineers en zorg je voor een correcte en snelle registratie en afhandeling van tweede/derde lijns incidenten, vragen en verzoeken. Je werkt primair vanuit ons kantoor in Maastricht, maar je gaat ook op locatie bij onze klanten voor specifieke ondersteuning, het doorvoeren van wijzigingen en het uitvoeren van projecten.

Jij komt het beste tot je recht in een omgeving waarin je continu uitgedaagd wordt. Je bent leergierig en vindt het belangrijk om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en innovaties. Creativiteit, analyserend vermogen en een stevige persoonlijkheid horen bij de uitvoering van deze functie. Je wilt graag meer leren over onze producten, systemen en klanten. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het installeren, onderhouden en ondersteunen van systemen en infrastructuren, in de cloud, op locatie bij de klant of in een hybride vorm. Kennis van O365 en networking (LAN/WAN) is pré, architectuur, cloud computing en hybride IT-omgevingen. Je weet van aanpakken en gaat graag samen met collega’s de uitdaging aan om een succes te maken van ieder project. Je laat je niet snel uit het veld slaan door een hobbel in de weg. Pragmatisch als je bent, vind jij voor ieder probleem een oplossing.

Wat vragen we?

 • Je beschikt over 3 jaar+ relevante werkervaring;

 • Je hebt een afgeronde IT-opleiding op HBO-niveau (of hoger, of soortgelijk), bij voorkeur met de nadruk op systeem- of netwerkarchitectuur;

 • Je hebt ervaring met cloud omgevingen (Microsoft Azure of anderzijds);

 • Ervaring op het gebied van Microsoft 365 en Sharepoint is meegenomen;

 • Je bent vertrouwd met het installeren en beheren van serversystemen;

 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse- en Engelse taal;

 • Je bent in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken;

 • Uitstekende communicatieve vaardigheden; 

 • Een proactieve houding en een oplossingsgerichte denkwijze; 

 • Analytische kwaliteiten; 

 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B.

Wat bieden we?

 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een welverdiend salaris, telefoonvergoeding, internetvergoeding, reiskostenvergoeding, thuiswerkvergoeding, laptop, fitnessregeling en fietsregeling;

 • Een uitdagende en afwisselende functie in een groeiende organisatie, met ambitieuze collega’s en een grote diversiteit aan relaties;

 • Een goede pensioenregeling;

 • Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, denk aan Persoonlijk Ontwikkelplan (POP), waardoor jij onbegrensd kunt groeien;

 • Thuiswerken (deels) is mogelijk;

 • Collectieve bonusregeling;

 • Leaseauto behoort tot de mogelijkheden;

 • Een werkomgeving waar voldoende activiteiten georganiseerd worden, waarbij deels ook de eventuele partners welkom zijn;

 • Dat je deel uitmaakt van een leuk en professioneel team waarbij we allemaal dezelfde doelen nastreven en waarbij de fun-factor absoluut niet zal ontbreken.    

Wat NLcom-medewerkers zeggen over de cultuur:

“De mate van vrijheid en vertrouwen om je eigen ding te doen is zo groot. In mijn functie heb ik volop kansen om te blijven groeien en ontwikkelen"

"Dat er binnen het team een goede balans is tussen hard werken en gezelligheid mag duidelijk zijn."

"Het hechte team (familiegevoel) maakt het zo leuk om hier te werken. Elke ochtend haal ik het eerste rondje koffie voor het team, dat is altijd een gezellig momentje om de dag te starten."

“Als er gewerkt moet worden, dan kan ik op ze rekenen. Maar is het even rustiger, dan vliegen de grappen de afdeling over!” 

"De vrijdagmiddagborrel is een vast ritueel geworden, dat is écht zo tof hier!"

Kortom

Wij bieden een team van enthousiaste, gedreven collega’s aan waar collegiale ondersteuning, samenwerking en een informele manier van werken belangrijk zijn. Een goede werksfeer, open cultuur en een fantastisch kantoor waar familiegevoel hoog staat. Je komt dus in een ’warm’ bad terecht!

Hoe verder?

We kijken uit naar jouw sollicitatie en zijn nieuwsgierig naar jouw drijfveren. Jouw motivatie en cv zijn daarom van harte welkom!

Heb je aanvullende vragen? Neem dan contact op met Tamila Reintjens te bereiken via +31 (0)43-350 01 90. Ben je geïnteresseerd? Ga naar werkenbij.nlcom.nl en solliciteer direct! Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.