Office 2016 vs Office 365 Business Premium


We kunnen wel stellen dat iedereen gebruik maakt van Office applicaties. Binnen elk bedrijf gebruikt men de bekende applicaties als Outlook, Word, Excel. De nieuwste versies van Office zijn Office 2016 en Office 365. Waar gaat u voor kiezen? Weet u de verschillen tussen beide versies? Wat zijn de voordelen en wat adviseert NLcom?

Office 365 Business Premium

Office 365 Business Premium is een abonnementsservice waarmee u altijd over de meest recente hulpprogramma's van Microsoft beschikt. Office 365 Business Premium en andere Office 365 varianten zijn er voor het MKB, grote ondernemingen, scholen en non-profitorganisaties.

Het Office 365 Business Premium abonnement voor zakelijk gebruik omvat onder anderen Office 2016, met hierin de volledig geïnstalleerde Office-toepassingen waarmee u vertrouwd bent, zoals Outlook, Word, Excel, PowerPoint, OneNote en Access. Bovendien krijgt u online opslag, e-mail in de Cloud en nog meer. Het Office 365 Business Premium-abonnement biedt u de mogelijkheid om de Office-applicaties op 5 zakelijke devices per gebruiker te installeren.

U kunt ervoor kiezen om maandelijks of jaarlijks voor uw abonnementen te betalen. De meeste Office 365-abonnementen voor bedrijven, scholen en non-profitorganisaties omvatten volledig geïnstalleerde toepassingen. Microsoft biedt echter ook basisabonnementen met de onlineversies van Office, bestandsopslag en e-mail. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Office 2016

Office 2016 is ook verkrijgbaar als eenmalige aankoop, wat betekent dat u eenmalig, vooraf betaalt om Office-toepassingen op één computer te installeren. Eenmalige aankopen zijn beschikbaar voor zowel Windows als Mac. Eenmalige aankopen hebben geen upgrade-optie, wat betekent dat als u een upgrade naar de volgende versie wilt uitvoeren, u deze voor de volledige prijs moet kopen.

Advies

In de basis is NLcom altijd voorstander van technische vooruitgang. Met de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan blijkt dat vrijwel elk bedrijf er baat bij heeft om over te stappen naar Office 365 Business Premium. In sommige gevallen is er vanuit de klant de behoefte om altijd over de laatste en meest veilige versie te beschikken. In andere gevallen zijn de voorspelbare kosten van belang. Een ander groot voordeel is dat je met Office 365 Business Premium ook tegelijkertijd in hetzelfde document kan werken. Een andere reden kan zijn dat men de e-mail en/of bestanden in de Cloud wil hebben wel dan niet met automatisch versiebeheer van de bestanden.

Wanneer één van bovenstaande situaties het geval is zou de overstap naar Office 365 Business Premium logisch zijn. Met de overstap naar Office 365 Business Premium worden de benodigde licenties aangeschaft en is er een juiste keuze gemaakt qua aanschaf van de Office-applicaties.

Verschillen

NLcom schreef deze blog op 22.08.2018.