Business Intelligence Consultant


Wij zoeken jou!

Vanwege onze groei zijn wij per direct op zoek naar een enthousiaste, klantgerichte Business Intelligence consultant! Als BI-consultant help jij klanten met vraagstukken, direct gerelateerd aan de business van onze klanten. Het werken met data, visualisaties en dashboards vormt de basis van je werkweek. Wil jij een uitdagende baan in een ambitieuze en groeiende organisatie dat je met jouw creativiteit, inzet en initiatief tot nog grotere hoogten kunt laten groeien? Dan is deze vacature echt iets voor jou!

Dit ben jij.

Als Business Intelligence Consultant duik jij graag in data en breng je databases bij elkaar om klanten van de gewenste informatie te voorzien. Door de juiste vragen te stellen weet je welke data nodig is en hoe de oplossing eruitziet. Het is jouw uitdaging om zowel technisch als functioneel deze informatiebehoefte te vertalen naar een oplossing. Je draagt samen met collega’s zorg voor het optimaal laten functioneren van de rapportage-omgeving en het afstemmen van vraag en aanbod (rapportageverzoeken). Je analyseert samen met de organisatie de rapportagebehoeften en beschikbare bronnen en vertaalt dit naar een logisch datamodel en rapportagemogelijkheden.

Met jouw kennis en vaardigheden weet je de mogelijkheden van BI volledig in te zetten. Dagelijks denk jij mee over hoe de informatiebehoefte wordt omgezet in rapportages, modellen, kubussen en datawarehouses.

Wat heeft NLcom jou te bieden volgens onze collega’s?

“De mate van vrijheid en vertrouwen om je eigen ding te doen is zo groot. In mijn functie heb ik volop kansen om te blijven groeien en ontwikkelen."

"Dat er binnen het team een goede balans is tussen hard werken en gezelligheid mag duidelijk zijn."

"Het hechte team (familiegevoel) maakt het zo leuk om hier te werken. Elke ochtend haal ik het eerste rondje koffie voor het team, dat is altijd een gezellig momentje om de dag te starten."

“Als er gewerkt moet worden, dan kan ik op ze rekenen. Maar is het even rustiger, dan vliegen de grappen de afdeling over!"

"De vrijdagmiddagborrel is een vast ritueel geworden, dat is écht zo tof hier!"

Samengevat.
Wij bieden een team van enthousiaste, gedreven collega’s aan waar collegiale ondersteuning, samenwerking en een informele manier van werken belangrijk zijn. Een goede werksfeer, open cultuur en een fantastisch kantoor waar familiegevoel hoog staat. Je komt dus in een ‘’warm’’ bad terecht!

Dit bieden we je aan.

Bij NLcom vinden we de balans tussen inspanning en ontspanning zeer belangrijk. Zo kun je je een rustmoment pakken met een potje tafelvoetbal of chillen op onze relax poef. Even je hoofd leegmaken en je daarna weer met nieuwe energie op je dagtaken storten. En uiteraard is dat niet alles. Als NLcom-mer kun je ook rekenen op

 • Een voltijdfunctie, parttime is echter bespreekbaar;

 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een marktconform salaris, telefoonvergoeding, internetvergoeding, laptop, fitnessregeling en fietsregeling;

 • Een uitdagende en afwisselende functie in een groeiende organisatie, met ambitieuze collega’s en een grote diversiteit aan relaties;

 • Een goede pensioenregeling;

 • Thuiswerken (deels) is mogelijk;

 • Reiskostenvergoeding;

 • Thuiswerkvergoeding;

 • Collectieve bonusregeling;

 • Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, door invulling te geven aan je ambities middels trainingen en cursussen;

 • Een werkomgeving waar voldoende activiteiten georganiseerd worden, waarbij deels ook de eventuele partners welkom zijn;

 • Dat je deel uitmaakt van een leuk en professioneel team waarbij we allemaal dezelfde doelen nastreven en waarbij de fun-factor absoluut niet zal ontbreken.

Dit zijn wij.

Met haar team van ±40 professionals bedient NLcom de grootzakelijke en enterprise markt met oplossingen zoals portalen, dashboards, apps, koppelingen t.b.v. systeem- en dataintegratie, zoektechnologie en maatwerkprojecten. De behoefte van de klant is hierin bepalend en NLcom kiest vanuit deze behoefte de juiste oplossing: technologie van marktleiders of een minder bekend maar beter passend alternatief. Met een ervaren, kundige en klantvriendelijke servicedesk bedient NLcom organisaties uit diverse branches en van divers formaat.

Wil jij werken binnen een dynamische organisatie en ben je toe aan een nieuwe stap binnen jouw carrière? Op onze locatie in Maastricht hebben wij ruimte voor een nieuwe collega! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die de passie heeft om samen een prestatie te leveren wie proactief handelt, eigenzinnig is en zijn mening geeft. De hoge kwaliteit van onze dienstverlening bereiken we door optimaal aandacht te schenken aan onze medewerkers en een klimaat te creëren waarin je je thuis voelt en waarin je alle kansen krijgt om mee te groeien en te bouwen. Wij vinden persoonlijke ontwikkeling dan ook erg belangrijk binnen NLcom en investeren daarom hier graag in. Hierbij kun je denken aan trainingen, uitwisseling van ervaringen en kennis met je collega's. Kom jij ons team versterken?

Zo identificeert zich een NLcom-mer!
Menselijkheid & persoonlijkheid - samenwerking - integriteit - informeel, vriendschappen - relaxte sfeer - flexibiliteit - je kunt zijn wie je bent - respect voor elkaar - gezelligheid- Elkaar iets gunnen - diversiteit wordt omarmd - gelijkwaardigheid - geen hiërarchie - kansen voor ontwikkeling (persoonlijk en zakelijk) - open en eerlijk - vrijheid - afspraak = afspraak - kracht van het collectief – synergie - drive.

Dit vragen wij:

 • HBO (of hoger) werk- en denkniveau;

 • Ervaring met Business Intelligence software, bijv. Tableau of Power-BI;

 • Je bent communicatief van aard en je hebt sterke sociale vaardigheden;

 • Kennis van informatiesystemen, cloud- en data-architecturen;

 • Kennis van de gezondheidszorg, m.n. de zogenaamde “1e lijn” is een pré;

 • Kennis van machine learning en gerelateerde technieken is een pré;

 • Je bent bedreven in SQL; kennis van talen zoals Python of R is een pré;

 • Ervaring in een Agile/Scrum omgeving is een pré;

 • Je bent nieuwsgierig en leergierig naar de nieuwe ontwikkelingen;

 • Je hebt een constructieve en proactieve houding;

 • Zelfstandig, organisatorisch sterk, analytisch en probleemoplossend vermogen;

 • Goede schrijf- en spreekvaardigheid in Engels en Nederlands;

 • Fulltime en flexibel inzetbaar.

Hoe verder?
Ben je geïnteresseerd? Word jij blij als organisaties nóg succesvoller opereren door jouw ontworpen en ontwikkelde dashboards en rapportages? We kijken uit naar jouw sollicitatie en zijn nieuwsgierig naar jouw drijfveren. Een motivatie en cv is daarom van harte welkom! Ga naar werkenbij.nlcom.nl en solliciteer direct! Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Voor aanvullende vragen, neem contact op met Robin Diederen via telefoonnummer +31 (0)43-350 01 90.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.