Digitale transformatie. Met oog voor laaghangend fruit.


Op vele plekken mogen we ICT diensten leveren en adviseren. Waarde toevoegen. Dat doen we met veel inzet en enthousiasme bij grote en kleine organisaties. Samen met de klant werken we dan vanuit een gedeelde ICT visie; waar willen we naar toe, wat moet anders en beter, hoe willen we werken, welke prioriteiten, etc. 

We zien ons dan graag in de rol van ICT partner ipv leverancier.  We bouwen voor langere termijn een relatie op met de opdrachtgever.  De ICT omgeving is immers een dynamische omgeving, die moet mee bewegen met de organisatie. Dat aan een ICT omgeving op het gebied van beveiliging, stabiliteit en beschikbaarheid hele hoge eisen worden gesteld vinden we bij NLcom vanzelfsprekend. Als we ervan uitgaan, dat de zaken infrastructureel goed zijn geregeld, dan wordt het leuk om samen te kijken wat we met ICT nog meer kunnen doen. Kan de organisatie met behulp van ICT slimmer gaan werken, beter zijn en blijven dan anderen, dat zijn kernvragen. 

Vanuit onze afdeling software ontwikkeling zijn we veel met dit onderwerp bezig. De opgebouwde kennis en ervaring kunnen we inbrengen bij al onze klanten. Kruisbestuiving en samenwerking tussen onze afdeling kantoorautomatisering en software ontwikkeling vindt voortdurend plaats. Wat doen we zoal ? Onze afdeling software ontwikkeling bouwt koppelingen tussen bestaande systemen en applicaties. Organisaties voorkomen daarmee o.a. dubbel werk en invoerfouten.  We ontsluiten gegevens en tonen ze in apps, portalen of in zelf gebouwde maatwerkapplicaties. Daarnaast bouwen we workflows, waarmee we processen ondersteunen en automatiseren. Uiteraard doen we dat allemaal door middel van een intensief proces van overleg met de klant. 

Vergeet daarbij vooral niet het laaghangend fruit. Ook daarmee kan de digitale transformatie in uw organisatie in gang worden gezet. Kostenefficiƫnter werken, minder dubbele invoer, administratieve processen vereenvoudigen; soms hoeft u maar de ogen te richten op het fruit waar u zonder ladder bijkunt. Het leukste vind ik het als we samen met onze klanten hardop gaan nadenken over dit onderwerp en er diverse oplossingen en slimmigheden worden bedacht. Er blijken zoveel verbeteringen mogelijk, klein en groot. Handige oplossingen die eenvoudig realiseerbaar zijn en echte voordelen brengen voor de organisatie en zijn klanten. Daar doen we het voor !

NLcom schreef deze blog op 30.07.2016.