Google Chrome gaat HTTP als “Not secure” bestempelen


Vanaf juli 2018 gaat de browser van Google, Google Chrome, websites die geen gebruik maken van een SSL certificaat als “Not secure” bestempelen. Chrome is een veel gebruikte internetbrowser en dit zal veel impact hebben op de bezoekers van websites zonder een SSL certificaat. NLcom wilt u graag informeren over de impact van de koers die Google Chrome hiermee in zet.

Geldt dit ook voor uw website?

Deze verandering voert Google Chrome door op alle websites. Er wordt simpelweg gekeken of een website een SSL certificaat heeft en dus HTTPS. Indien dit niet het geval is komt er in de adresbalk voor de URL de melding “Not secure” te staan.

Welk effect kan dit hebben?

Het precieze effect is nog niet bekend maar het is vanzelfsprekend dat bezoekers eerder kiezen voor “Secure” dan “Not secure”. Op den duur gaat zoekmachine Google zelfs websites zonder SSL certificaat een lagere beoordeling geven. Door deze lagere beoordeling zal uw website lager in de zoekresultaten terecht komen en dus minder bezoekers aantrekken.

Waarom doet Google Chrome dit? 

Google Chrome streeft ernaar om het web zo veilig mogelijk te maken en is websitebezoekers aan het informeren over de veiligheid op het internet. In de toekomst zal HTTPS de standaard worden, dit is veiliger voor zowel bezoekers als website-eigenaren.

Wat kunt u er aan doen?

Op vrijwel elke website kan een SSL certificaat geïnstalleerd worden. Door een SSL certificaat te installeren verbeterd u de veiligheid van uw website. Er zijn verschillende SSL certificaten te verkrijgen, elk voor een eigen doel en toepassing. Zo vraagt een webshop met meerdere domeinen om een andere beveiliging dan een relatief  eenvoudige website.

Wat kan NLcom voor u betekenen? 

NLcom helpt u graag om te voorkomen dat uw website als “Not secure” gezien wordt. NLcom verkoopt en configureert SSL certificaten waarmee uw website als “Secure” bestempeld zal worden. SSL certificaten zijn er in allerlei varianten en voor 1 of 2 jaar aan te schaffen. We adviseren u graag wat voor u de beste oplossing is.

NLcom schreef deze blog op 12.03.2018.